Mei elkoar warber

In de vorige editie van de dorpsskille stond een oproep van het Dorpsbelang. Ze zochten personen welke voor de basisschool 4 keer in het jaar wat wilden gaan organiseren.

En ja wat doe je dan? Zelf al het 1 en het ander gedaan op school, dan zou dit ook vast wel heel leuk gaan worden nietwaar. Samen met Jantina ons aangemeld en op een hete zomer middag werden we allemaal uitgenodigd door het dorpsbelang. Aangenaam verast hoorden we dat er nog 2 personen zich hadden aangemeld namelijk Marianne en Sietske. Dus samen met het dorpsbelang om de tafel om te horen wat de bedoeling was. Al gauw bleek dat we op 1 lijn zaten en een vervolg afspraak volgde al snel. Er moest natuurlijk een naam komen en dat werd Mei elkoar warber want dit is wat we alle 4 graag willen. Met elkaar dingen doen waar we alle groepen van de basisschool , kinderen van het speciaal onderwijs, ouder/verzorgers en het dorp Oosternijkerk willen betrekken in onze activiteiten.

Lees verder

Droom voor je buurt

DROOM VOOR JE BUURT?

Aan de slag met een goed idee voor je buurt?

Heb je nog wat tips en tricks nodig voor het uitvoeren ervan?

Kom dan naar de infomarkt voor burgerinitiatieven

op 23 november 2017 om 19.30 uur

in De Driuwpolle, Woudsend

Als je mee wilt doen aan “Kern met Pit” in 2018, dan dient jouw project vóór 31 december 2018 afgerond zijn. Het is belangrijk dat je op tijd begint met de uitvoering. Weet je niet zo goed hoe? Of loop je tegen andere zaken aan? Wij kunnen jou helpen! Op de infomarkt zijn verschillende deskundigen aanwezig, aan wie je heel concreet informatie en hulp kunt vragen over de volgende onderwerpen:

 

  1. Van idee naar uitvoeringsplan?

Je hebt een goed idee, maar waar moet je mee beginnen in de uitvoering? Wat heb je daarvoor nodig? Welke problemen kom je tegen en hoe los je die op? Onze adviseur Jan Rodenhuis kan je op weg helpen.

 

  1. Waar moet ik zijn?
    Stel: Je wilt een ijsbaan aanleggen en je wilt weten hoe je dat het beste kunt aanpakken. Of je wilt een buurttuin aanleggen en je wilt weten of de grond daarvoor geschikt is. Hoe los je technische problemen op en welke vergunningen heb je nodig? Of wil je weten of je een milieuvergunning nodig hebt voor jouw project? Wil je laten checken of jouw idee echt realiseerbaar is?

Adviseurs van KNHM en medewerkers van Arcadis kunnen je adviseren en verder helpen. Wiebe Bouma is de gespreksleider.

 

  1. Wie zal dat betalen?

Je hebt een goed idee, je hebt mensen die met je mee willen doen en dan blijkt dat je extra geld nodig hebt om je idee te realiseren. Hoe doe je dat? Hoe maak je een begroting? Op welke wijze kun je zaken eigenlijk betaalbaar maken? Wat verwachten financiers van je? Welke geldstroom past bij het project en meer nog bij de organisatoren? Weet je vooraf welke vragen je zou willen stellen? Stuur ze op en wij kunnen ze misschien tijdens de sessie al voor je beantwoorden! Onze adviseur Tia van der Velde heeft handige tips en suggesties om verder te komen.

 

  1. Een blik (op) vrijwilligers?

Voor de uitvoering van jouw project heb je hulp nodig van vrijwilligers. Dat geldt ook voor het onderhoud in de komende jaren. Hoe kom je aan voldoende vrijwilligers? Waar kunnen we leren van elkaar? Wat kan de “Vrijwilligersacademie” hierin voor je betekenen? Onze adviseur Suzanna Hoeksma staat voor je klaar met handige tips.

 

  1. Juridische ondersteuning?

Heb je een overeenkomst nodig met de eigenaar van grond? Wil je weten hoe het zit met jouw aansprakelijkheid? Jurist Maaike Prins is aanwezig om vragen van juridische aard te beantwoorden.

Programma
19.30 – 19.45 uur  Inloop met koffie/thee
19.45 – 20.00 uur  Inspirerende aftrap
20.00 – 20.30 uur  Infomarkt ronde 1
20.30 – 21.00 uur  Pauze
21.00 – 21.30 uur  Infomarkt ronde 2
21.30 – 22.00 uur  Informele afsluiting en borrel

 

Kern met Pit is een initiatief van KNHM. Via KNHM kun je gebruikmaken van de expertise van ingenieursbureau Arcadis. Ook daarover kun je informatie verkrijgen op deze avond.Ook initiatiefnemers die zich niet ingeschreven hebben voor Kern met Pit zijn welkom.

 

Maak gebruik van deze gelegenheid om jouw project verder op weg te helpen!

Je kunt je aanmelden op dit mailadres:  Suzanna.Hoeksma@nhl.nl o.v.v. infomarkt en laat daarbij weten voor welke infomarkt belangstelling is en met hoeveel personen jullie komen. Heb je hele specifieke vragen? Dan is het handig om dat alvast aan te geven bij jouw aanmelding.

 

Graag tot ziens op 23 november in de Driuwpolle, Lynbaen 15(8551 NW) Woudsend

Simmerwille 2017

Het winnende team van de Langgrousterwei

DSC00201

De Sint bezoekt Oosternijkerk.

Maaltijdproeverij in Oosternijkerk

Afgelopen donderdag 6 november heeft Thuisleven in samenwerking met Van Smaak , een maaltijdproeverij georganiseerd. De maaltijdproeverij werd gehouden in Dorpshuis De Terp in Oosternijkerk.

Om 11.00 werden er 21 gasten, onder het genot van een kopje koffie/thee, van harte welkom geheten door Dirkje Zijlstra.
Daarna gaf Laura Westra een kort verslag over de werkwijze van Van Smaak en presenteerde het menu. Het menu werd geserveerd in buffetvorm en men had de keuze uit rijst met een lekker saus, aardappelen/puree, rode biet, tuinbonen en een stukje vlees en een toetje na.

De gasten lieten zich de maaltijd goed smaken en hebben na afloop een enquête formulier ingevuld. Daaruit blijkt dat er wel belangstelling is om dit gebeuren eens in de 3 maanden te herhalen. Gasten kwamen ook uit de dorpen rondom Oosternijkerk. Het was een gezellig samenzijn, waar eten en elkaar ontmoeten centraal stonden.
Reacties waren dan ook: het was gezellig, voortreffelijk eten, en voor herhaling vatbaar.
Namens THFL waren Anneke Swart, Anneke Dijkstra, Annie Jepkema en Fokje Torensma aanwezig.
We zijn nu van plan om ook een maaltijdproeverij in Ee op te zetten, dit zal dan april 2017 plaatsvinden, met als doel om dit 1 x per drie maanden te herhalen.