Bietenopslagplaatsen houden we samen schoon!

Vanaf het voorjaar 2013 is de Gemeente Dongeradeel in actie tegen illegale stalling en vervuiling op de bietenopslagplaatsen.

Diverse opslagplaatsen zijn inmiddels opgeruimd. Zoals onlangs in Wierum, Lioessens, Niawier e.a.. De opruimactie is in nauw overleg met Gemeentewurk uitgevoerd. De gemeente is blij dat boeren gehoor geven aan de oproep. Stap voor stap wil de gemeente samen met de verenigingen van dorpsbelangen, bewoners, agrariërs, akkerbouwers de bietenopslagplaatsen veilig en schoon maken.

Schoon maken en schoon houden

Om er met elkaar voor te zorgen dat de bietenopslagplaatsen schoon blijven vragen wij u, als inwoner van de gemeente Dongeradeel, uw materieel, tractoren en aanhangwagens op uw eigen erf op te slaan en geen afval meer achter te laten op de bietenopslagplaatsen.

De akkerbouwers werken mee

De akkerbouwers werken op twee manieren mee.

  1. Zij zorgen ervoor, dat, na het storten van de bieten, deze worden voorzien van een bord met de naam van de akkerbouwer erop.
  2. Na het afvoeren van de bieten wordt de grond zorgvuldig opgeruimd en afgevoerd naar het eigen perceel.

Waar kunt u uw afval kwijt?

Gemeentewurk biedt u verschillende mogelijkheden voor het aanbieden van uw grof afval. U kunt dit afval zelf naar de milieustraat brengen of gemeentewurk bellen om het bij u thuis op te halen. Voor informatie over de mogelijkheden kunt u bellen met de gemeente, telefoonnummer 14 0519, of kijken op www.dongeradeel.nl.

Kortom, als iedereen meewerkt gaat het samen lukken!