Projecten

Speeltuin

Er is een nieuw speeltuin aangelegd met speeltoestellen voor jonge en oudere kinderen. Er zijn glijbanen, schommels maar ook een kabelbaan en een grote picknicktafel..

Bordjes met historie Oosternijkerk

Op 8 plaatsen in het dorp staan deze bordjes met mooie foto’s van Oosternijkerk van weleer.

De locatie van de bordjes is dezelfde locatie als waar de oude foto’s zijn genomen. Zo krijg je als je door het dorp wandelt een prachtig beeld van Oosternijkerk van toen.

 

 

 

 

 

_________________________________________________________________________

AED

Vereniging voor dorpsbelangen heeft samen met het bestuur van Dorpshuis de Terp, voetbalvereniging Ropta Boys en de kerkenraad van de Protestante kerk gezamenlijk het initiatief genomen om een AED voor het dorp aan te schaffen.
Dit initiatief is door het gehele dorp ondersteund en de aanschaf is voor twee derde door de inwoners van Oosternijkerk gezamenlijk bekostigd.

Er is geïnventariseerd hoeveel mensen BHV-er zijn en daarnaast zijn nog eens 25 mensen getraind in het bedienen van de AED. Op 30 juni 2011 is de AED geplaatst en aangezien het om een levensreddend apparaat gaat, die te allen tijde beschikbaar moet zijn hebben we voor een regelmatige controle en onderhoud gezorgd.

_______________________________________________________________________

STEIGER IN DE VAART

Een aantal jaren geleden heeft dorpsbelang Oosternijkerk het plan opgevat om een steiger in de dorpsvaart te realiseren. Redenen hiervoor zijn:

  • markering van een historische plek, de oude haven van de opvaart
  • verfraaien van het plein voor het dorpshuis
  • opstapplaats voor schaatsers, vaart doet dienst als ijsbaan voor Oosternijkerk
  • vissteiger en ontmoetingsplek voor jong en oud

In 2012 is het gelukt de financiering rond te krijgen. Gemeente Dongeradeel, Stichting Plattelans Projekten, Kern met Pit en donateurs hebben allemaal toegezegd dit leefbaarheidsproject te willen ondersteunen. Door zelfwerkzaamheid met behulp van vrijwilligers is de steiger geplaatst in het begin van de dorpsvaart, ongeveer naast het dorpshuis.

Naast het plaatsen van de steiger is er een talud gemaakt, is er de wens om een zitbankje te plaatsen en zal het dorpsbelang het aangezicht van de vaart opknappen. De bosjes worden gesnoeid en er zal nieuwe beplanting worden aangebracht.

Het resultaat mag er zijn!