Sinterklaas intocht gelukkig toch met alle pieten.

Zo…..Hallooootjes allemaal.

Tja, gelukkig, we zijn weer aangekomen in het mooie Easternytsjerk, maar het ging weer niet van een leien dakje, nee inderdaad, ook dit jaar ging het weer mis.

De Pieten waren nogal verveeld en besloten om, net voor de intocht verstoppertje te gaan spelen, maar kwamen maar niet terug en dus was ik best wel een beetje bezorgd of ze wel op tijd voor de intocht weer terug zouden zijn. Ik ben toen maar te voet gaan zoeken.

Nou ja, inmiddels weten we allemaal dat dat eigenlijk tevergeefs was er waren nog een flink aantal pieten zoek. Gelukkig komt, zoals altijd, alles wel weer goed en zo ook deze keer. Bij de rit door het dorp, met de muziek voorop kwamen één voor één alle pieten weer tevoorschijn zodat we gelukkig toch met een compleet pieten gezelschap het feest in het dorp konden gaan vieren.

Het weer werd steeds slechter maar de bikkels van de muziek speelden dapper door en ook de Pieten bleven de moed erin houden. Het is hier natuurlijk een stuk minder warm dan dat de pieten gewend zijn in Spanje, maar ze hebben zich er flink doorheen geslagen.

Ik wil dan ook alle pieten nog een extra veer op hun pet zetten en bedanken voor hun inzet ondanks dat het weer bijna fout ging.

Vanzelfsprekend stond ook dit jaar meneertje Faber mij weer op te wachten en wat ben ik altijd blij dat ik hem weer zie. Het is dan toch een soort van thuiskomen, tenminste zo lijkt het. Meneertje Faber trotseerde ook de ijzige wind en regen en had natuurlijk direct een oplossing voor het missende pieten gebeuren….de kinderen moesten gewoon heel hard roepen, dat ik nou zoiets zelf niet kan bedenken, maar goed!

Meneertje Faber hartelijk dank voor het grandioze ontvangst en dit komt uit de grond van mijn hart.

Verder ben ik voordat ik de pieten ben gaan zoeken door mevrouwtje Schroor al enorm verwend en gerustgesteld. Mevrouwtje Schroor vertelde mij dat het vast allemaal wel weer goed zou komen en het is goedgekomen, dus ook mevrouwtje Schroor hartelijk dank en een kusje van mij.

Ondanks het weer stonden er gelukkig toch nog een aantal stoere mensen buiten die de regen trotseerden en mij toezwaaiden.

Het was weer een fantastisch feest en ik ben enorm trots op alle kinderen van Easternytsjerk omdat ze allemaal erg lief zijn geweest het afgelopen jaar.

Hoe alles volgend jaar weer zal verlopen? Gelukkig kunnen we niet in de toekomst kijken, maar ik weet nu al zeker dat het allemaal vast weer goed gaat komen.

Groetjes,

Sinterklaas……..Dag hoor!

 

Alle sponsoren hartelijk dank voor jullie bijdrage, zonder jullie geen feest.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

J