Uitslag versieren en/of te verlichten van de buurt.

Nadat wij begin december een oproep in de ronde deden om onze straten en huizen in ons dorp mooi te versieren en/of te verlichten was het een prachtig sprookje om avonds door ons dorp te wandelen. We willen iedereen hartelijk bedanken voor hun inzet en creativiteit. Vandaag zijn Renske en Marcel bij de winnende buurt en familie langs geweest. De Lyts ein en familie Holwerda aan de Mûnewei hebben hun prijs in ontvangst mogen nemen.

De paashaas op bezoek in Oosternijkerk

Oké geen eieren zoeken voor de kids in het dorp.
Dan maar de paashaas door het dorp laten gaan om de eieren rond te brengen.

Kinderen die er echt naar uit hebben gezien dat er een paashaas aan de deur kwam.

Soms met een verbaasde blik (en niet alleen de kinderen🤭) Soms een beetje een bange blik maar vooral heel leuk.

De paashaas kreeg zelf ook nog een prachtige tekening van een kindje wat natuurlijk helemaal geweldig was.

Wat een succes.

Uitslag paasei verven

Het Dorpsbelang had de zware taak om alle eieren te beoordelen want het zag er allemaal prachtig uit.

Hierbij de uitslag van het paasei verven.

Peuters Anne Marith Dijkstra
Groep 1 – Mike Roan Visser
Groep 2 – Fenne Maike Elzinga
Groep 3 – Amber Leanne de Vries
Groep 4 – Janna Ellens
Groep 5 – Yfke Hannema
Groep 6 – José Holtewes
Groep 7 – Senne Hannema
Groep 8 – Sanne Janette Cuperus

Paasei verven 2020.

Door het coronavirus kunnen wij als Dorpsbelang het paasei verven niet door laten gaan op de gebruikelijke manier op de basisschool.
Maar daar hebben wij in samenwerking met Mei elkoar warber een andere oplossing voor bedacht.

Beschilder een ei. Maak een foto en stuur deze op naar warbermeielkoar@gmail.com met je naam en groep waar je in zit.
Dit kan tot woensdag 8 april.

Het mooiste ei krijgt een waardebon welke in te leveren is bij Piet de Boer.
Voor elke groep is er een prijs.
We wensen iedereen veel succes met het versieren van jullie ei.

Het Dorpsbelang/Mei elkoar warber

Valentijnsdisco

Dan mag je als kind naar een disco en echte disco. Nou dan ben je op de dag zelf er natuurlijk helemaal vol van. Thuis je een beetje optutten, je mooiste kleding aan en dan is het zo ver.

Eerst ben je nog wat besteedt maar dat duurt niet lang. Heerlijk uit je panty gaan met je vriendjes, je ouder of een andere volwassenen.

Maar behalve dat je swingend door de zaal van het Dorpshuis de Terp gaat, mag je ook nog even grabbelen in de grabbelton, samen met je dinnetje op de foto en word er een hartje op je wang geschminkt.

Na anderhalf uur begin je toch wel moe te worden en ga je naar huis met rode wangetjes en een zakje met nog wat snoephartjes.

Intocht Sinterklaas in Oosternijkerk.

Alleen de zwarte pieten op de boot? waar was Sinterklaas dan? Geloof niet dat Sint het zag zitten met een roeiboot Oosternijkerk binnen te varen en koos voor de luxe van een auto.
Gezamenlijk met de Tamboer en Lira korps ging men door het dorp waarna er voor de kits tot groep 4 een mooi Sinterklaas feest werd gehouden.

Dorpshuis de Terp viert 60 jaar bestaan.

Wie jarig is geeft een feestje en dat is wat het Dorphuis de Terp gistermiddag heeft gedaan.

Om al wat in de stemming te komen was er gelijk bij binnenkomst koffie met gebak en daarna kon het feest beginnen.

Voor de kids was er deze keer geen ballenbak en springkussen maar oud hollanse spelletjes, cupcake versieren en Bingo en wat hebben de kids hun vermaakt. Sommige wisten van gekkigheid niet waar ze moesten beginnen.

Voor de oudere jeugd was er in de grote zaal een voorstelling en na afloop werd er nog even nagebabbeld in de hal.

Zo rond half 7 was er de gelegenheid om met elkaar aan tafel te schuiven. Er was een heerlijk warm buffet klaar gemaakt en overal in de Terp zag je mensen heerlijk gezamelijk als dorpsbewoners met elkaar deze maaltijd nuttigen.

Voor wie na het eten nog even wilde blijven nagenieten was er nog gelegenheid om in de hal een drankje te nemen en dit is tot in de late uurtjes gebeurd.

Kortom het was een super geslaagde middag en avond.

Sint Maarten 2019

Mei elkoar warber organiseerde op 11 november Sint Maarten.

Natuurlijk was daar wel enige voorbereiding voor nodig maar dat mocht de pret niet drukken.
Meer dan 100 kinderen liepen achter de drumband aan en na afloop was er voor de kids een beker ranja en natuurlijk een zakje snoep.

Voor de ouders was er koffie en thee want ja die hobbelden natuurlijk met hun kids achter de drumband aan en enigszins verkleumd kwamen die in school.

Volgend jaar maar weer zou ik zeggen.