Dorpsdiner in “de Terp”.

Ik geef het toe, ik ben een aagje. Ik weet dat er in Oosternijkerk de afgelopen jaren een Dorpsdiner word georganiseerd door het Dorpshuis de Terp maar was er nog nooit geweest. Gisteravond toch maar eens gaan kijken en gezellig dat het was.
Zo maak je ook weer eens een praatje met je dorpsgenoten, wat helemaal niet verkeerd is. Volgend jaar maar weer dacht ik zo.

Duurzaam Oosternijkerk

Je doet de kachel of verwarming iets hoger, kookt je eten op het gasfornuis. Zo gewoon allemaal. En toch zal het in de toekomst gaan veranderen. Misschien een goed idee om vanavond een kijkje te nemen in Dorpshuis de Terp. Daar is Duurzaam Oosternijkerk in volle gang. Dit kan nog tot 21:00. U bent van harte welkom.

Intocht van Sinterklaas in Oosternijkerk

Ik vraag mij af hoe vroeg de kinderen vanmorgen wakker waren want zeg nu zelf het is toch niet niks dat Sinterklaas in jou dorp komt en een feestje geeft.

Rond half 10 hoor je dat de drumband al spelen en dan weet je dat het bijna zover is. Iets wat gespannen word er een stukje door het dorp gelopen, achter de drumband aan.

Lees verder

Sint Maarten 2018

Bijna was het niet doorgegaan, de optocht met de lampions door ons dorp. Gelukkig zijn er dan een paar fanatieke moeders, een Drum & Lyrakorps, onze dorpswinkel en natuurlijk Dorpshuis de Terp die het in een paar dagen geregeld hebben.
Meer dan 80 kinderen liepen mee en allemaal gingen ze tevreden met een zakje snoep naar huis.
Dank aan een ieder die hier aan mee hebben gewerkt.

Afscheid gemeente Dongeradeel met “Noordenbos & Ko”

Vanaf 1 januari 2019 gaat de gemeente Dongeradeel op in de gemeente
Noardeast-Fryslan. Om op een bijzondere manier afscheid te nemen van Dongeradeel is er een werkgroep opgericht die het afscheid organiseert.

Als dorpsbelang Oosternijkerk hebben we ons, samen met nog een aantal andere dorpen, aangemeld om mee te doen met het afscheidsprogramma.

Ieder bezoeker is welkom geheten met koffie en een stukje oranjekoek waarna men kon genieten van “Noordenbos & Ko”

Mei elkoar Warber

Levend Bingo
En dat zit het er weer op. Levend bingo en volgens ons was het geslaagd. In groepjes moesten de kinderen voorwerpen zoeken welke bij de nummers hoorden en het was zo mooi om te zien hoe de oudere jeugd de jongere jeugd mee nam op hun zoektocht. Tijdens dit alles werden de kinderen natuurlijk getrakteerd op snoep, ranja knakworstjes en kregen ze allemaal nog een klein bedankje mee naar huis.
 
We willen iedereen die mee heeft geholpen en natuurlijk mee heeft gedaan bedanken voor een onvergetelijke middag en onze dank gaat special uit naar de basisschool want zonder deze prachtige locatie was het ons niet gelukt

Mei elkoar warber

In de vorige editie van de dorpsskille stond een oproep van het Dorpsbelang. Ze zochten personen welke voor de basisschool 4 keer in het jaar wat wilden gaan organiseren.

En ja wat doe je dan? Zelf al het 1 en het ander gedaan op school, dan zou dit ook vast wel heel leuk gaan worden nietwaar. Samen met Jantina ons aangemeld en op een hete zomer middag werden we allemaal uitgenodigd door het dorpsbelang. Aangenaam verast hoorden we dat er nog 2 personen zich hadden aangemeld namelijk Marianne en Sietske. Dus samen met het dorpsbelang om de tafel om te horen wat de bedoeling was. Al gauw bleek dat we op 1 lijn zaten en een vervolg afspraak volgde al snel. Er moest natuurlijk een naam komen en dat werd Mei elkoar warber want dit is wat we alle 4 graag willen. Met elkaar dingen doen waar we alle groepen van de basisschool , kinderen van het speciaal onderwijs, ouder/verzorgers en het dorp Oosternijkerk willen betrekken in onze activiteiten.

Lees verder

Garageverkoop in Oosternijkerk

Garageverkoop is nog in volle gang en het is gezellig druk in ons dorp. Af en toe is het even zoeken waar men zit en het is overal gezellig. Dus voor wie vanmiddag nog geen plannen heeft. Kom langs het duurt tot 15:00