Opening van de brug

Natuurlijk hoop je dat de zon hoog schijn aan de hemel en dat het windstil is maar niks was minder waar vanmiddag. Er stond een stevige wind en de zon???? Achter de wolken. Maar het was droog en zo kon de brug over de vaart met veel toeschouwers worden geopend. Daarna was het de gelegenheid om met een bootje of een kano onder de brug door te gaan en onze omgeving te zien vanaf het water. Ik kan u vertellen het is een aanrader om dat in de toekomst zelf eens te ondernemen.

Kindercarnaval in Oosternijkerk

Hoe zou het vandaag met onze carnavalvierders gaan? Zouden ze moe zijn van gisteravond? Wat was het een top feest en wat zagen ze er allemaal mooi uit. Er was een echte DJ in the house welke er voor zorgde dat de beentjes behoorlijk van de vloer gingen echt en ook de ouders gingen helemaal uit hun panty.
Kortom een geslaagde avond.

Bij deze willen we Het Dorphuis de Terp bedanken voor het gebruik van hun locatie, DJ PC voor de muziek, Het Dorpsbelang Oosternijkerk voor hun ondersteuning en niet te vergeten onze helpende handjes Richtsje, Maaike,Ineke, en Antita. Zonder jullie was ons dit niet gelukt

Dorpsdiner in “de Terp”.

Ik geef het toe, ik ben een aagje. Ik weet dat er in Oosternijkerk de afgelopen jaren een Dorpsdiner word georganiseerd door het Dorpshuis de Terp maar was er nog nooit geweest. Gisteravond toch maar eens gaan kijken en gezellig dat het was.
Zo maak je ook weer eens een praatje met je dorpsgenoten, wat helemaal niet verkeerd is. Volgend jaar maar weer dacht ik zo.

Duurzaam Oosternijkerk

Je doet de kachel of verwarming iets hoger, kookt je eten op het gasfornuis. Zo gewoon allemaal. En toch zal het in de toekomst gaan veranderen. Misschien een goed idee om vanavond een kijkje te nemen in Dorpshuis de Terp. Daar is Duurzaam Oosternijkerk in volle gang. Dit kan nog tot 21:00. U bent van harte welkom.

Intocht van Sinterklaas in Oosternijkerk

Ik vraag mij af hoe vroeg de kinderen vanmorgen wakker waren want zeg nu zelf het is toch niet niks dat Sinterklaas in jou dorp komt en een feestje geeft.

Rond half 10 hoor je dat de drumband al spelen en dan weet je dat het bijna zover is. Iets wat gespannen word er een stukje door het dorp gelopen, achter de drumband aan.

Sint Maarten 2018

Bijna was het niet doorgegaan, de optocht met de lampions door ons dorp. Gelukkig zijn er dan een paar fanatieke moeders, een Drum & Lyrakorps, onze dorpswinkel en natuurlijk Dorpshuis de Terp die het in een paar dagen geregeld hebben.
Meer dan 80 kinderen liepen mee en allemaal gingen ze tevreden met een zakje snoep naar huis.
Dank aan een ieder die hier aan mee hebben gewerkt.

Afscheid gemeente Dongeradeel met “Noordenbos & Ko”

Vanaf 1 januari 2019 gaat de gemeente Dongeradeel op in de gemeente
Noardeast-Fryslan. Om op een bijzondere manier afscheid te nemen van Dongeradeel is er een werkgroep opgericht die het afscheid organiseert.

Als dorpsbelang Oosternijkerk hebben we ons, samen met nog een aantal andere dorpen, aangemeld om mee te doen met het afscheidsprogramma.

Ieder bezoeker is welkom geheten met koffie en een stukje oranjekoek waarna men kon genieten van “Noordenbos & Ko”