Valentijnsdisco

Dan mag je als kind naar een disco en echte disco. Nou dan ben je op de dag zelf er natuurlijk helemaal vol van. Thuis je een beetje optutten, je mooiste kleding aan en dan is het zo ver.

Eerst ben je nog wat besteedt maar dat duurt niet lang. Heerlijk uit je panty gaan met je vriendjes, je ouder of een andere volwassenen.

Maar behalve dat je swingend door de zaal van het Dorpshuis de Terp gaat, mag je ook nog even grabbelen in de grabbelton, samen met je dinnetje op de foto en word er een hartje op je wang geschminkt.

Na anderhalf uur begin je toch wel moe te worden en ga je naar huis met rode wangetjes en een zakje met nog wat snoephartjes.

Wat leeft er in de dorpen (korte vragenlijst)

 

 

 

 

De gemeente Noardeast-Fryslân en de gemeente Dantumadiel stellen beide een woonvisie op. Via een korte vragenlijst horen we graag specifiek wat er in de dorpen, buurten en wijken leeft op het gebied van wonen. Deze vragenlijst is deze maand (februari) in te vullen.

Voor Noardeast-Fryslân: https://www.facebook.com/noardeastfryslan/posts/774843976334260

Voor Dantumadiel:           https://www.facebook.com/Dantumadiel/posts/2966070326756554

 

Op noardeast-fryslan.nl: https://www.noardeast-fryslan.nl/nieuwsoverzicht/gemeente-maakt-woonvisie-denk-mee

 

Op Dantumadiel.frl:  https://www.dantumadiel.frl/nieuwsoverzicht-0/gemeente-maakt-woonvisie-denk-mee

Nieuwsbrief Fryske Grûn NEF

Download hier de nieuwsbrief nieuwsbriefFG NEF

Met deze nieuwsbrief wil stichting Fêste Grûn de verenigingen dorpsbelangen en daarmee onze dorpsbewoners van Easternytsjerk informeren en op de hoogte houden van de ontwikkelingen op het gebied van gaswinning. Op de website en Facebookpagina van Fêste Grûn treft u steeds de laatste nieuwsberichten aan.

Ledenvergadering “de laatste eer” maandag 17 februari

Dit jaar wordt de jaarlijkse ledenvergadering van “de laatste eer” gehouden in het crematorium en uitvaartcentrum te Dokkum.

Na de vergadering zal er een rondleiding worden georganiseerd.

Alle leden zijn van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

De vergadering vind plaats op maandag 17 februari om 20:00 uur.

Wilt u deze vergadering bijwonen, maar hebt u geen vervoer?

Geen probleem, u kunt contact opnemen met Benno Holwerda op 242212. Er kan dan voor vervoer gezorgd worden.

Op de webpagina van “de laatse eer” treft u de agenda aan voor deze avond.

AED Oosternijkerk

Afbeelding

Uitnodiging

(Herhaling) Training AED bediening / reanimatie

Om levensreddend te kunnen handelen.

Woensdag 5 februari 2020

om 19.30 uur

in Dorpshuis De Terp.

 

 

Intocht Sinterklaas in Oosternijkerk.

Alleen de zwarte pieten op de boot? waar was Sinterklaas dan? Geloof niet dat Sint het zag zitten met een roeiboot Oosternijkerk binnen te varen en koos voor de luxe van een auto.
Gezamenlijk met de Tamboer en Lira korps ging men door het dorp waarna er voor de kits tot groep 4 een mooi Sinterklaas feest werd gehouden.

Dorpshuis de Terp viert 60 jaar bestaan.

Wie jarig is geeft een feestje en dat is wat het Dorphuis de Terp gistermiddag heeft gedaan.

Om al wat in de stemming te komen was er gelijk bij binnenkomst koffie met gebak en daarna kon het feest beginnen.

Voor de kids was er deze keer geen ballenbak en springkussen maar oud hollanse spelletjes, cupcake versieren en Bingo en wat hebben de kids hun vermaakt. Sommige wisten van gekkigheid niet waar ze moesten beginnen.

Voor de oudere jeugd was er in de grote zaal een voorstelling en na afloop werd er nog even nagebabbeld in de hal.

Zo rond half 7 was er de gelegenheid om met elkaar aan tafel te schuiven. Er was een heerlijk warm buffet klaar gemaakt en overal in de Terp zag je mensen heerlijk gezamelijk als dorpsbewoners met elkaar deze maaltijd nuttigen.

Voor wie na het eten nog even wilde blijven nagenieten was er nog gelegenheid om in de hal een drankje te nemen en dit is tot in de late uurtjes gebeurd.

Kortom het was een super geslaagde middag en avond.

Sint Maarten 2019

Mei elkoar warber organiseerde op 11 november Sint Maarten.

Natuurlijk was daar wel enige voorbereiding voor nodig maar dat mocht de pret niet drukken.
Meer dan 100 kinderen liepen achter de drumband aan en na afloop was er voor de kids een beker ranja en natuurlijk een zakje snoep.

Voor de ouders was er koffie en thee want ja die hobbelden natuurlijk met hun kids achter de drumband aan en enigszins verkleumd kwamen die in school.

Volgend jaar maar weer zou ik zeggen.

Duurzame huizenroute – 2 en 9 november

Duurzame huizenroute

Op zaterdag 2 en 9 november openen huiseigenaren in heel Nederland daarom hun deuren en laten anderen zien hoe zij hun huis duurzamer hebben gemaakt. Gemeente Noardeast-Fryslân doet mee aan de Duurzame Huizen Route om zoveel mogelijk inwoners te stimuleren hun woning te verduurzamen.

Woont u in de gemeente Noardeast-Fryslân en heeft u duurzame en besparende maatregelen genomen? En vindt u het leuk om anderen op weg te helpen? Meld uw woning aan en deel uw duurzame woonverhaal via www.duurzamehuizenroute.nl of ga zelf op bezoek bij een van de deelnemers.

Het Energiecafé is geopend! 

Ieder woensdag- en zaterdagmiddag kunt U van 12 tot 16 uur bij ons terecht in de Prins-Fabriek, Rondweg West 35 in Dokkum met alle vragen over energie-besparing en over hoe van het gas af. Graag tot ziens. Meer lezen hierover? Klik hier

Subsidie energiebesparing eigen huis

Heb je plannen om je dak, buitenmuren, vloer of ramen te isoleren? Als je 2 of meer isolatiemaatregelen laat uitvoeren, kun je ongeveer 20 procent subsidie krijgen. Daarbovenop kun je ook subsidie krijgen voor een paar extra maatregelen die energie besparen, zoals een isolerende voordeur en maatwerkadvies.

De subsidie bedraagt maximaal € 10.000. Als je je woning zeer energiezuinig of energieneutraal maakt, kun je een bonussubsidie krijgen. Je kunt alleen subsidie krijgen als je eigenaar van het huis bent én er zelf woont (je bent eigenaar én bewoner). Woon je in een appartement met een Vereniging van Eigenaren (VvE)? Dan kun je ook kiezen voor de subsidieregeling voor VvE’s.

De Subsidieregeling energiebesparing in huis (SEEH) is een landelijke regeling. Je kunt de subsidie combineren met andere subsidies, bijvoorbeeld van de gemeente of provincie, en met een Energiebespaarlening.

Je kunt de subsidie aanvragen op de website van rvo.nl.

Hulp nodig bij de aanvraag? Kom gerust langs in het energiecafé! 

Elkenien Grien