Meld en adviespunt verward gedrag

 

 

 

 

 

Meld en adviespunt verward gedrag druk op de link om het in PDF te openen (ek yn it Frysk).

 

Zorgen over iemand met verward gedrag? Laat het weten via het

Meld- en adviespunt verward gedrag

Sinds mei 2019 kun je jouw zorgen over een persoon met verward gedrag melden bij een speciaal daarvoor ingericht meld- en adviespunt (0800-1771). Je kunt het Meld- en adviespunt verward gedrag 24 uur per dag, 7 dagen per week, bereiken voor het stellen van vragen en het doen van een melding bij een ingewikkelde situatie rondom een persoon met verward gedrag. Het gaat dan om een situatie die aandacht verdient, maar niet acuut opgelost hoeft te worden.

Wat is verward gedrag?

Verward gedrag kan bijvoorbeeld voorkomen bij mensen die een psychische aandoening hebben, onder invloed zijn of dementerend. Soms hebben mensen ook andere problemen, zoals schulden, verlies van werk of weinig sociale contacten. Iemand kan ook verward raken na een grote emotionele gebeurtenis. Vaak zoekt iemand uit zichzelf geen hulp.

Hoe doe ik een melding?

Dat kun je telefonisch via 0800-1771 of digitaal via het formulier op http://www.ggdfryslan.nl/verwardgedrag doen. De medewerkers van het meld- en adviespunt zijn ervaren professionals die aandacht geven en aan de hand van de juiste vragen de vervolgstappen bepalen. Soms gaan ze zelf naar de persoon over wie het gaat toe om snel passende hulp te kunnen bieden. Dit doen ze zoveel mogelijk in afstemming met instanties die al betrokken zijn. Het meld- en adviespunt zorgt ervoor dat signalen rondom personen met verward gedrag vroegtijdig worden opgepakt. Zo voorkomen ze dat een situatie uit de hand loopt en onnodig onrust en leed veroorzaakt.

Meer informatie

Het meld- en adviespunt is gewenst omdat het aantal meldingen rondom personen met verward gedrag de laatste jaren stijgt. Op dit moment komen veel meldingen bij de politie binnen, maar wanneer er geen sprake is van een strafbaar feit en de veiligheid niet in het geding is, is dit niet de aangewezen instantie. Vaak ligt er onder dergelijke meldingen een zorgbehoefte. Daar kan het meld- en adviespunt bij helpen. Op http://www.ggdfryslan.nl/verwardgedrag vind je meer informatie en een animatievideo over hoe het meld- en adviespunt werkt.

Maarten van der Weijden Foundation

Na het feestweekend ging de jeugd van het drankorgel nog even door. Bij Sijbrandahuis stond de jeugd met het orgel geparkeerd om Maarten van der Weijden aan te moedigen. Muziek en gezelligheid!

Tegelijkertijd probeert de jeugd ook nog geld op te halen door te collecteren met de ponk, en deze mooie feestwagen is ook nog eens te koop. De volledige opbrengst van het collecteren en de verkoop van de wagen gaan naar de Maarten van der Weijden foundation.

Diep respect voor de jeugd, onze jeugd. Dit is medeleven en toewijding voor de mens. Met elkaar er voor gaan! Trots op de jeugd, dat kunnen we zijn!

Expeditie Robinson

Dorpsfeest 2019

Vanmorgen was er eerst voor de ouderen in Oosternijkerk het muziektheater “de hort op” Aansluitend volgde het matinee.

De optocht

Foto’s gemaakt door Tirza van der Velde

Kindermuziekprogramma

Voor de kinderen was er vanmiddag een kindermuziek programma. Na een stevige oefensessie konden de ouders genieten van hun muziek kunsten.

De optocht

Voor meer foto’s en flimpjes kunt u gaan naar  Dorpsfeesten in Oosternijkerk.

De opening van het dorpsfeest

Dorpsfeest 2019

Het opbouwen van de versiering van de straten 19 juni

Men zegt “Na regen komt zonneschijn”nou dat was vanmiddag wel degelijk het geval.
Begon ik mijn rondje met nog wat laatste druppels, toen ik thuis kwam stond de zon weer hoog aan de hemel en had ik het “swit op it gebit”
Daar tussenin was het weer leuk om een rondje te doen.
Hier een foto daar een babbel, een helpende hand geven . Kortom gewoon weer leuk.

Dorpsfeest 2019

Het opbouwen van de versiering van de straten 18 juni.

Dag 2 Zon hoog aan de hemel en gezellig druk in Oosternijkerk.
Veel mensen die gewoon gezellig met elkaar babbelen.
Leuk zo’n avond om dan door Oosternijkerk te wandelen.