Prijsuitslag kerstversiering

Vanavond zijn door een deskundige jury de prijzen uitgereikt voor de mooiste straat en mooiste woning van 2021.
In het donker was ons dorp prachtig verlicht door vele straten en huizen.
Iedereen heeft enorm zijn best gedaan, er is dit jaar goed uitgepakt. Dit maakt het het echter wel erg moeilijk, maar uiteindelijk heeft de jury als volgt gekozen:
Mooiste straat: GRIENEWEI
Mooiste woning: SIEBE & PETRA van de Langgrousterwei
We danken jullie voor het enthousiasme, en we laten ons volgend jaar graag weer verrassen!

Intocht Sinterklaas

Bericht van Sinterklaas.

Ondanks de corona en de daarbij horende maatregelen kom ik, samen met mijn pieten jullie mooie dorp weer bezoeken. We doen het iets anders dan anders, maar dat leg ik jullie allemaal uit wanneer jullie zaterdag om half tien verzamelen bij het dorpshuis.

Opheffen blader en grasbakken

Hierbij delen wij u mee dat het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om per ingang van 2022 te stoppen met de extra service van gras- en bladbakken in voormalig Dongeradeel.

Binnen de nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân werd alleen in voormalig Dongeradeel gebruik gemaakt van deze extra service. In de voormalige gemeenten Ferwerderadiel en Kollumerland c.a. was dit niet het geval. Om alle inwoners dezelfde service te bieden moest de keuze worden gemaakt om of in de gehele gemeente Noardeast Fryslân grasbakken in te voeren of om te stoppen met deze service in voormalig Dongeradeel.

De grasbakken in voormalig Dongeradeel zijn destijds mede ingevoerd omdat in voormalig Dongeradeel (nog) gebruik werd gemaakt van een kleine 140 liter gft-container. Voor huishoudens met grotere tuinen was deze container in het zomerseizoen niet altijd toereikend. De afgelopen weken hebben alle huishoudens in Noardeast-Fryslân nieuwe 240 liter gft- en restafvalcontainers gekregen. Voor de huishoudens in voormalig Dongeradeel is de capaciteit van de gft-container hiermee bijna verdubbeld. Nu alle huishoudens beschikken over een 240 liter gft-container, is volgens het college de extra service van grasbakken niet meer nodig. Daarom stoppen we per 2022 met deze gras- en bladbakken. De betreffende locaties worden aan het einde van het seizoen opgeruimd.

Huishoudens kunnen, naast het gebruik van hun gft-container, voor het (gratis) wegbrengen van (grof) tuinafval terecht op onze milieustraten. Het kan gebeuren dat een huishoudens, ondanks de grotere gft-container, toch nog onvoldoende capaciteit heeft voor hun gft. In dat geval kunnen huishoudens bij de gemeente een extra gft-container aanvragen. De kosten voor een extra gft-container zijn €16,68 per jaar.

Afz.

Paasactiviteiten in Oosternijkerk

Wat was het vandaag een feestje.
Eerst allemaal letters zoeken door ons dorp of via onze facebookpagina en dan zo rond 14:00 kwamen er ook nog eens 2 paashazen door het dorp welke chocolade eitjes rondbrachten.
Volgens ons was het een geslaagde dag en willen we iedereen bedanken welke hier aan mee hebben gewerkt.

Quizshow Online!

Dorpsbelang Oosternijkerk
VRIJDAG 12 MAART 2021 – AANVANG: 20.00 UUR
Welkom bij De Quizshow Online!
Doe jij straks mee aan deze spannende en toffe quiz, live vanaf je eigen favoriete plekje in je eigen huis? Op deze pagina vind je uitleg over hoe je mee kunt doen met deze quiz en wat je daarvoor nodig hebt. Om met je smartphone in te kunnen loggen heb je een pincode nodig. Deze verschijnt 15 minuten voor aanvang op deze pagina. Ververs deze pagina als je deze al langer dan 15 minuten voor aanvang open had staan.

Uitslag versieren en/of te verlichten van de buurt.

Nadat wij begin december een oproep in de ronde deden om onze straten en huizen in ons dorp mooi te versieren en/of te verlichten was het een prachtig sprookje om avonds door ons dorp te wandelen. We willen iedereen hartelijk bedanken voor hun inzet en creativiteit. Vandaag zijn Renske en Marcel bij de winnende buurt en familie langs geweest. De Lyts ein en familie Holwerda aan de Mûnewei hebben hun prijs in ontvangst mogen nemen.

Oosternijkerk in het licht!

Wij zouden het leuk vinden als Oosternijkerk dit jaar in de donkere decembermaand eens extra in het licht gezet zou worden.

Daarom hierbij een oproep aan alle dorpsgenoten om met kerst jullie woning of tuin zo mooi mogelijk te versieren en te verlichten.

Je kan natuurlijk alleen je eigen huis en of tuin op een ludieke en speciale manier in het licht zetten, maar misschien is het ook een idee om dit met je hele buurt te organiseren. 

Stel je voor dat je hele straat omgetoverd wordt tot een waar verlicht kerstspektakel! Je huis of straat versieren is niet alleen leuk om te doen, maar bovendien kan iedereen van het resultaat meegenieten.

En de winnaar komt zelf ook nog in de spotlight te staan, want er zijn prijzen te winnen. Één prijs gaat naar het mooist versierde huis/tuin en één prijs gaat naar de mooist versierde buurt/straat.

Dus leef jullie uit en alvast veel succes toegewenst.

(Opgave niet nodig).

 

Maar er is meer ……………

 

Rond 10 december willen wij op het pleintje bij de Hervormde Kerk een hele grote wenskerstboom plaatsen. 

Deze boom kan volgehangen worden met doorzichtige kerstbollen, die door jou gevuld zijn met een bijzonder verhaal,  een lieve wens, een gedicht, tekening, foto  of een boodschap die je graag met iedereen wilt delen.

De kerstbollen worden in de week ná Sinterklaas ( 7 december t/m 11 december) uitgedeeld aan alle leerlingen van de Wrâldwizer en zullen dan ook huis aan huis verspreid worden in Oosternijkerk. 

De week daarna (vanaf 14 december) zullen de basisschool kinderen georganiseerd met school de bollen in de boom hangen en ook alle dorpsgenoten die hieraan meedoen zijn dan in de gelegenheid om ze op te hangen.

Er zullen misschien nog wat activiteiten rondom de wenskerstboom plaatsvinden, en ook hebben we al enkele ideeën wat we naderhand met de inhoud van de bollen gaan doen. 

Hou de (sociale) media hiervoor in de gaten.

MOCHTEN WE U NIET THUIS HEBBEN GETROFFEN, ONDER DE BOOM STAAN EXTRA BALLEN

Sint Maarten

Bericht namens Mei Elkoar Warber;
Door de corona is het niet mogelijk om met Sint maarten een optocht te organiseren door het dorp.
Toch willen we dit niet ongemerkt voorbij laten gaan.
Wat gaan we doen?
Op 11 november hang je in je tuin een verlichte lampion en bij slecht weer hang je het voor je raam.
Het mooiste is natuurlijk dat je er zelf 1 maakt maar dat is aan jou de keus.
Als je dit doet krijg je op 11 november een zakje snoep.
Dus aan alle kinderen in Oosternijkerk maak zoveel mogelijk licht in ons dorp.

Iuwenâlde tsjerke yn de steigers: “Hy stiet fol op de wyn, dan wurdt de kondysje minder”

OOSTERNIJKERK – De kerktoren van de St. Ceciliatsjerke in Oosternijkerk is de afgelopen periode opgeknapt. Annie Bremer is voorzitter van de kerkenraad van de Protestantse Gemeente: ,,Het is een monumentaal gebouw uit de dertiende eeuw. Er is een lange periode geen onderhoud aan gepleegd. Daarom werd het weer tijd om de voegen aan te pakken.”

Het onderhoudsbedrijf controleert de voegen en de ankers. ,,Het werk is bijna klaar, echter hebben nog niet alle voegen dezelfde kleur, dus daar zijn ze momenteel nog mee bezig.” De kerk staat volop in de wind, en ook de regen heeft vrij spel. Daardoor word de conditie met de loop der jaren slechter. Naast de buitenkant zijn er ook werkzaamheden uitgevoerd aan de binnenkant van het gebouw.

,,Wij hebben beeld en geluid in de kerk laten aanleggen. Afgelopen zondag hadden wij de primeur door middel van het uitzenden van de zendingsdienst.” Een spannende uitzending, nog niet alles verliep vlekkeloos, maar inmiddels zijn een aantal probleempjes opgelost. De afgelopen periode bezochten dertig mensen in de kerk de dienst, allemaal volgens de regels van het RIVM. ,,De mogelijkheid om de dienst van afstand de volgen, is een hele welkome aanvulling en verbetering in deze tijd van corona.”