Nieuwe wijkagent

De nieuwe wijkagent van Oosternijkerk is de heer Harry van der Laan.

Politie Dokkum.

 

Van der Laan als volgt bereikbaar:

  • het algemene landelijk nummer van de politie:  0900 8844
  • e-mail  harry.van.der.laan@politie.nl

Droom voor je buurt

DROOM VOOR JE BUURT?

Aan de slag met een goed idee voor je buurt?

Heb je nog wat tips en tricks nodig voor het uitvoeren ervan?

Kom dan naar de infomarkt voor burgerinitiatieven

op 23 november 2017 om 19.30 uur

in De Driuwpolle, Woudsend

Als je mee wilt doen aan “Kern met Pit” in 2018, dan dient jouw project vóór 31 december 2018 afgerond zijn. Het is belangrijk dat je op tijd begint met de uitvoering. Weet je niet zo goed hoe? Of loop je tegen andere zaken aan? Wij kunnen jou helpen! Op de infomarkt zijn verschillende deskundigen aanwezig, aan wie je heel concreet informatie en hulp kunt vragen over de volgende onderwerpen:

 

  1. Van idee naar uitvoeringsplan?

Je hebt een goed idee, maar waar moet je mee beginnen in de uitvoering? Wat heb je daarvoor nodig? Welke problemen kom je tegen en hoe los je die op? Onze adviseur Jan Rodenhuis kan je op weg helpen.

 

  1. Waar moet ik zijn?
    Stel: Je wilt een ijsbaan aanleggen en je wilt weten hoe je dat het beste kunt aanpakken. Of je wilt een buurttuin aanleggen en je wilt weten of de grond daarvoor geschikt is. Hoe los je technische problemen op en welke vergunningen heb je nodig? Of wil je weten of je een milieuvergunning nodig hebt voor jouw project? Wil je laten checken of jouw idee echt realiseerbaar is?

Adviseurs van KNHM en medewerkers van Arcadis kunnen je adviseren en verder helpen. Wiebe Bouma is de gespreksleider.

 

  1. Wie zal dat betalen?

Je hebt een goed idee, je hebt mensen die met je mee willen doen en dan blijkt dat je extra geld nodig hebt om je idee te realiseren. Hoe doe je dat? Hoe maak je een begroting? Op welke wijze kun je zaken eigenlijk betaalbaar maken? Wat verwachten financiers van je? Welke geldstroom past bij het project en meer nog bij de organisatoren? Weet je vooraf welke vragen je zou willen stellen? Stuur ze op en wij kunnen ze misschien tijdens de sessie al voor je beantwoorden! Onze adviseur Tia van der Velde heeft handige tips en suggesties om verder te komen.

 

  1. Een blik (op) vrijwilligers?

Voor de uitvoering van jouw project heb je hulp nodig van vrijwilligers. Dat geldt ook voor het onderhoud in de komende jaren. Hoe kom je aan voldoende vrijwilligers? Waar kunnen we leren van elkaar? Wat kan de “Vrijwilligersacademie” hierin voor je betekenen? Onze adviseur Suzanna Hoeksma staat voor je klaar met handige tips.

 

  1. Juridische ondersteuning?

Heb je een overeenkomst nodig met de eigenaar van grond? Wil je weten hoe het zit met jouw aansprakelijkheid? Jurist Maaike Prins is aanwezig om vragen van juridische aard te beantwoorden.

Programma
19.30 – 19.45 uur  Inloop met koffie/thee
19.45 – 20.00 uur  Inspirerende aftrap
20.00 – 20.30 uur  Infomarkt ronde 1
20.30 – 21.00 uur  Pauze
21.00 – 21.30 uur  Infomarkt ronde 2
21.30 – 22.00 uur  Informele afsluiting en borrel

 

Kern met Pit is een initiatief van KNHM. Via KNHM kun je gebruikmaken van de expertise van ingenieursbureau Arcadis. Ook daarover kun je informatie verkrijgen op deze avond.Ook initiatiefnemers die zich niet ingeschreven hebben voor Kern met Pit zijn welkom.

 

Maak gebruik van deze gelegenheid om jouw project verder op weg te helpen!

Je kunt je aanmelden op dit mailadres:  Suzanna.Hoeksma@nhl.nl o.v.v. infomarkt en laat daarbij weten voor welke infomarkt belangstelling is en met hoeveel personen jullie komen. Heb je hele specifieke vragen? Dan is het handig om dat alvast aan te geven bij jouw aanmelding.

 

Graag tot ziens op 23 november in de Driuwpolle, Lynbaen 15(8551 NW) Woudsend

NAM truck in Oosternijkerk

NAM-infotruck reist van 20-23 juni door Noordoost Fryslân

NAM info truck.

 

NAM zal in de week van dinsdag 20 juni tot en met vrijdag 23 juni met haar infotruck op tournee gaan door Noordoost Fryslân. Sinds enkele jaren zet NAM de truck steeds vaker in om met inwoners in gesprek te gaan over gaswinning. NAM is al tientallen jaren actief in Noordoost Fryslân met het winnen van aardgas uit kleine gasvelden.

 

In de infotruck kan iedereen in gesprek gaan met NAM medewerkers. Ook is er informatiemateriaal aanwezig, zoals gegevens over bodemdaling en de ligging van de gasvelden. Daarnaast wordt informatie gegeven over de rol van het aardgas in de Nederlandse energiehuishouding. Waarom wordt aardgas gewonnen in Nederland?

 

De NAM medewerkers vinden het belangrijk om in gesprek te blijven met de omgeving, de infotruck blijkt daarbij een belangrijk communicatiemiddel. Zo stond de infotruck vorig jaar in Drenthe en Overijssel. Ook werd al een bezoek aan Ternaard gebracht.

 

In Nederland zijn zo’n 140 kleine gasvelden. Hoewel deze velden vaak honderden keren kleiner zijn dan het Groningen gasveld, leveren ze samen zo’n 40% van het Nederlandse aardgas. Om het aardgas te winnen zijn in de afgelopen jaren tientallen boringen uitgevoerd. De eerste boring in Noordoost Fryslân was begin jaren 60 bij Blije. Sindsdien zijn zo’n 35 boringen uitgevoerd in Noordoost Fryslân. Vijf jaar gelden werd een nieuwe locatie aangelegd bij Ee. Dat kleine veld levert voldoende aardgas voor alle Friese huishoudens, 12 jaar lang.

Meer informatie: www.facebook.com/naminfryslan

 

 

Het programma ziet er als volgt uit:

Dinsdagochtend 20 juni

09.00-12.00 uur

parkeerplaats MFA Blija

Dinsdagmiddag 20 juni

13.00-16.00 uur

bij de COOP supermarkt in Holwerd

Woensdagmiddag 21 juni

13.00-16.00 uur

op de Markt in Dokkum

Woensdagavond 21 juni

17.00-20.00 uur

op parkeerplaats bij bouwlocatie MFA Anjum

Donderdagochtend 22 juni

09.00-12.00 uur

parkeerplaats Jumbo Kollum

Donderdagmiddag 22 juni

13.00-16.00 uur

in Ee

Vrijdagochtend 23 juni

09.00-12.00 uur

in Oosternijkerk

Vrijdagmiddag 23 juni

13.00-16.00 uur

bij de NAM locatie in Moddergat