Duurzame huizenroute – 2 en 9 november

Duurzame huizenroute

Op zaterdag 2 en 9 november openen huiseigenaren in heel Nederland daarom hun deuren en laten anderen zien hoe zij hun huis duurzamer hebben gemaakt. Gemeente Noardeast-Fryslân doet mee aan de Duurzame Huizen Route om zoveel mogelijk inwoners te stimuleren hun woning te verduurzamen.

Woont u in de gemeente Noardeast-Fryslân en heeft u duurzame en besparende maatregelen genomen? En vindt u het leuk om anderen op weg te helpen? Meld uw woning aan en deel uw duurzame woonverhaal via www.duurzamehuizenroute.nl of ga zelf op bezoek bij een van de deelnemers.

Het Energiecafé is geopend! 

Ieder woensdag- en zaterdagmiddag kunt U van 12 tot 16 uur bij ons terecht in de Prins-Fabriek, Rondweg West 35 in Dokkum met alle vragen over energie-besparing en over hoe van het gas af. Graag tot ziens. Meer lezen hierover? Klik hier

Subsidie energiebesparing eigen huis

Heb je plannen om je dak, buitenmuren, vloer of ramen te isoleren? Als je 2 of meer isolatiemaatregelen laat uitvoeren, kun je ongeveer 20 procent subsidie krijgen. Daarbovenop kun je ook subsidie krijgen voor een paar extra maatregelen die energie besparen, zoals een isolerende voordeur en maatwerkadvies.

De subsidie bedraagt maximaal € 10.000. Als je je woning zeer energiezuinig of energieneutraal maakt, kun je een bonussubsidie krijgen. Je kunt alleen subsidie krijgen als je eigenaar van het huis bent én er zelf woont (je bent eigenaar én bewoner). Woon je in een appartement met een Vereniging van Eigenaren (VvE)? Dan kun je ook kiezen voor de subsidieregeling voor VvE’s.

De Subsidieregeling energiebesparing in huis (SEEH) is een landelijke regeling. Je kunt de subsidie combineren met andere subsidies, bijvoorbeeld van de gemeente of provincie, en met een Energiebespaarlening.

Je kunt de subsidie aanvragen op de website van rvo.nl.

Hulp nodig bij de aanvraag? Kom gerust langs in het energiecafé! 

Elkenien Grien