Huiskamerbieb

Huiskamerbibliotheek Oosternijkerk voor iedereen

 

Op 13 mei was de opening van Kindcentrum de Wrâldwizer met daarin een prachtige huiskamerbibliotheek. Oosternijkerk heeft nu dus een eigen bibliotheek, hoe bijzonder is dat! Iedereen kan er boeken lenen, of u nu lid bent van de bibliotheek of niet. Op deze manier zijn boeken altijd binnen handbereik, iets wat de school en Bibliotheken Noord Fryslân erg belangrijk vinden.

 

5 dagen open

Op maandag, dinsdag en donderdag van 8.00 tot 17.00 uur is de bibliotheek in school geopend. En op woensdag en vrijdag van 8.00 tot 12.30 uur. Om boeken uit de huiskamerbibliotheek te lenen, hoeft u niet lid te zijn van de bieb. Iedereen kan er dus gebruik van maken. U kunt gewoon zelf boeken uitzoeken, meenemen en op een later moment weer inleveren. De boeken hoeven dus niet gescand of geregistreerd te worden, lekker makkelijk dus. Naast het lenen van boeken bent u van harte welkom om een krantje te lezen of een bakje koffie te drinken. Ook is er een laptop voor het opzoeken van informatie op internet.

De huiskamerbibliotheek is in school waar ook leerlingen aan het werk zijn. De Wrâldwizer en Bibliotheken Noord Fryslân stellen het op prijs dat bezoekers hier rekening mee houden.

De bieb is meer dan boeken
De bibliotheek van nu is meer dan boeken alleen. Naast de huiskamerbibliotheek heeft Bibliotheken Noord Fryslân 15 bibliotheken. In deze bibliotheken kunt u terecht voor vragen over online zaken regelen met de overheid en voor het beter leren lezen, schrijven en computeren. Ook is er in Bibliotheek Dokkum een juridisch en digitaal spreekuur. Deze dienstverlening is gratis en voor iedereen. In de huiskamerbibliotheek is geen bibliotheekmedewerker aanwezig. Heeft u vragen over de dienstverlening van de bibliotheek? Dan kunt u terecht in Bibliotheek Dokkum, kijken op ontdekdebieb.nl of bellen/mailen met onze klantenservice via 088 – 16 56 123 of info@bnfrl.nl.

Nieuwe wijkagent

De nieuwe wijkagent van Oosternijkerk is de heer Harry van der Laan.

Politie Dokkum.

 

Van der Laan als volgt bereikbaar:

  • het algemene landelijk nummer van de politie:  0900 8844
  • e-mail  harry.van.der.laan@politie.nl

Droom voor je buurt

DROOM VOOR JE BUURT?

Aan de slag met een goed idee voor je buurt?

Heb je nog wat tips en tricks nodig voor het uitvoeren ervan?

Kom dan naar de infomarkt voor burgerinitiatieven

op 23 november 2017 om 19.30 uur

in De Driuwpolle, Woudsend

Als je mee wilt doen aan “Kern met Pit” in 2018, dan dient jouw project vóór 31 december 2018 afgerond zijn. Het is belangrijk dat je op tijd begint met de uitvoering. Weet je niet zo goed hoe? Of loop je tegen andere zaken aan? Wij kunnen jou helpen! Op de infomarkt zijn verschillende deskundigen aanwezig, aan wie je heel concreet informatie en hulp kunt vragen over de volgende onderwerpen:

 

  1. Van idee naar uitvoeringsplan?

Je hebt een goed idee, maar waar moet je mee beginnen in de uitvoering? Wat heb je daarvoor nodig? Welke problemen kom je tegen en hoe los je die op? Onze adviseur Jan Rodenhuis kan je op weg helpen.

 

  1. Waar moet ik zijn?
    Stel: Je wilt een ijsbaan aanleggen en je wilt weten hoe je dat het beste kunt aanpakken. Of je wilt een buurttuin aanleggen en je wilt weten of de grond daarvoor geschikt is. Hoe los je technische problemen op en welke vergunningen heb je nodig? Of wil je weten of je een milieuvergunning nodig hebt voor jouw project? Wil je laten checken of jouw idee echt realiseerbaar is?

Adviseurs van KNHM en medewerkers van Arcadis kunnen je adviseren en verder helpen. Wiebe Bouma is de gespreksleider.

 

  1. Wie zal dat betalen?

Je hebt een goed idee, je hebt mensen die met je mee willen doen en dan blijkt dat je extra geld nodig hebt om je idee te realiseren. Hoe doe je dat? Hoe maak je een begroting? Op welke wijze kun je zaken eigenlijk betaalbaar maken? Wat verwachten financiers van je? Welke geldstroom past bij het project en meer nog bij de organisatoren? Weet je vooraf welke vragen je zou willen stellen? Stuur ze op en wij kunnen ze misschien tijdens de sessie al voor je beantwoorden! Onze adviseur Tia van der Velde heeft handige tips en suggesties om verder te komen.

 

  1. Een blik (op) vrijwilligers?

Voor de uitvoering van jouw project heb je hulp nodig van vrijwilligers. Dat geldt ook voor het onderhoud in de komende jaren. Hoe kom je aan voldoende vrijwilligers? Waar kunnen we leren van elkaar? Wat kan de “Vrijwilligersacademie” hierin voor je betekenen? Onze adviseur Suzanna Hoeksma staat voor je klaar met handige tips.

 

  1. Juridische ondersteuning?

Heb je een overeenkomst nodig met de eigenaar van grond? Wil je weten hoe het zit met jouw aansprakelijkheid? Jurist Maaike Prins is aanwezig om vragen van juridische aard te beantwoorden.

Programma
19.30 – 19.45 uur  Inloop met koffie/thee
19.45 – 20.00 uur  Inspirerende aftrap
20.00 – 20.30 uur  Infomarkt ronde 1
20.30 – 21.00 uur  Pauze
21.00 – 21.30 uur  Infomarkt ronde 2
21.30 – 22.00 uur  Informele afsluiting en borrel

 

Kern met Pit is een initiatief van KNHM. Via KNHM kun je gebruikmaken van de expertise van ingenieursbureau Arcadis. Ook daarover kun je informatie verkrijgen op deze avond.Ook initiatiefnemers die zich niet ingeschreven hebben voor Kern met Pit zijn welkom.

 

Maak gebruik van deze gelegenheid om jouw project verder op weg te helpen!

Je kunt je aanmelden op dit mailadres:  Suzanna.Hoeksma@nhl.nl o.v.v. infomarkt en laat daarbij weten voor welke infomarkt belangstelling is en met hoeveel personen jullie komen. Heb je hele specifieke vragen? Dan is het handig om dat alvast aan te geven bij jouw aanmelding.

 

Graag tot ziens op 23 november in de Driuwpolle, Lynbaen 15(8551 NW) Woudsend

AED scholing 2017

Initiatiefnemers AED: Dorpshuis de Terp, Dorpsbelang, Ropta Boys en de Protestantse kerk.

AED cursus Oosternijkerk

Voor de jaarlijkse scholing AED op 15 februari a.s. worden de uitnodigingen weer verspreid.

De scholing wordt verzorgd door BHV Friesland, Dik Zijlstra.

 

Ben je al geregistreerd op www.hartslagnu.nl

Heel Friesland is nu aangesloten op het oproepsysteem per mobiele telefoon van hartslagnu.nl. Ben je hier als AED-er geregistreerd dan kan je een oproep krijgen via sms, bij een verdenking van een circulatiestilstand.

Een aantal mensen die in de omgeving zijn worden opgeroepen om te reanimeren of ze krijgen bericht de AED op te halen. Het adres komt op je telefoon in beeld. De registratie op hartslagnu is anoniem. Daarmee zijn we nog sneller ter plaatse. Voor meer info zie de link naar www.hartslagnu.nl

 

Een AED kan levensreddend zijn, er is 60-80% kans op overleven met een AED.

 

Wil jij ook meedoen aan de training Reanimatie met een AED…..

Wil jij ook op de lijst en deelnemen aan de scholing dan graag opgeven bij:

Anneke Dijkstra corenanneke@knid.nl                    telefoon   242066

of

Annie Bremer via  anniebremer@gmail.com           telefoon   241937

 

AED scholing in 2017

WOENSDAG 15 FEBRUARI 2017,

19.00 uur in De Terp